Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Älykkyyden toiseksi korkein muoto: huumori

Onnistuneen kokeilemisen ytimessä on leikkisyys ja se on vastakohta ylenpalttiselle vakavuudelle. Vakavuuden toinen vastavoima on huumori, joten laskin 1+1 todetakseni että huumori auttaa meitä olemaan leikkisämpiä ja siten myös olemaan alttiimpia tekemään kokeiluja.
Howard Gardner kävi Espoossa puhumassa 26.5.2010 Cicero oppimisverkoston järjestämässä englanninkielisessä tilaisuudessa Aalto-yliopistolla. Tunnin luennon otsikkona hänellä oli Five minds for the future. Sen voisi suomentaa muotoon Viisi tulevaisuuden ajattelutaitoa. Luento oli otsikoitu Gardnerin uusimman 2007 ilmestyneen kirjan (Five minds for the future) mukaan. Tässä artikkelissa käyn läpi nämä Gardnerin luennollaan esittelemät viisi ajattelutaitoa (mieltä) sekä
Jokainen luo oman todellisuutensa. Sinä olet oman elämäsi herra. Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mitä menestys on sinulle? Kenen kanssa haluat onnistua? Mitä on hyvä elämä? Kuinka haluat ainutlaatuisuutesi loistavan tähän maailmaan? Mitä sinä haluat? Ihminen on luotu kasvamaan ja kehittymään. Ihmisen tarve kasvaa ja kehittyä on vahvempi kuin sukupuolivietti, se alkaa aikaisemmin ja kestää pidempään.

VIIMEISIMMÄT ARTIKKELIT

Älykkyyden toiseksi korkein muoto: huumori 

Kaikki alkaa sinusta 

KATEGORIAT

Blogi (3)

HAKU